Tribaldans

Arwa Gabila

American Tribal Style, kortweg ATS. Dit is een vorm van buikdans waarin verschillende traditionele invloeden vermengd zijn, zoals volksdansen uit India, Pakistan en Spanje. In de muziek komen vaak traditionele instrumenten terug, zoals de mizmar, tabla en de oud. Ook in de kleding zijn diverse traditionele elementen (zilveren ‘authetieke’ sieraden, wijde rokken en lagen over elkaar) gecombineerd tot een kleurig geheel.
ATS is een groepsdans, waarbij aandacht voor elkaar en groepsdynamiek zorgen voor een krachtige en stijlvolle dans. Een aantal basispassen worden vloeiend met elkaar gecombineerd en geïmproviseerd onder wisselende leidsterschap. De dans is een prachtige balans tussen authenticiteit en fantasy, tussen groepsdynamiek en individualiteit en tussen improvisatie en choreografie.
ATS is in de jaren ’80 in Amerika ontwikkeld en is inmiddels wereldwijd erg populair onder buikdanseressen. Over de hele wereld zijn duizenden Tribes bezig deze vorm van dans verder te ontwikkelen. De tribe Arwa Gabila danst sinds 2002 met passie en veel plezier samen. Ze vullen elkaar aan in de dans en de groep, precies de kracht van de Tribal dans.

Hettie, Leny, Mo'Nique, Claudy, Danielle (zittend)