Over Arwa Gabila

Wij zijn 5 gepassioneerde vrouwen die al jaren buikdansen, samen vormen wij Arwa Gabila. Door de buikdans kwamen wij in aanraking met de Tribaldans. Ruim 6 jaar geleden hebben we elkaar als tribaldansgroep gevonden. We hebben meerdere tribalworkshops gevolgd bij o.a. Shahrazad en Rosemary en met als voorbeelden Fat Chance Bellydance en Rachel Brice zijn we onze eigen stijl gaan ontwikkelen. Uiteindelijk vonden we het leuk om onze prestaties te laten zien. En als we dan ook echt wilden gaan optreden moesten we ook een echte ‘artiestennaam’ hebben. Tijdens het brainstormen over de naam stelden we elkaar de vraag: ” Wittegèt”? En zo is onze naam geboren. Arwa Gabila betekent stam van de witte berggeit.

Claudy, Danielle, Mo'Nique, Hettie, Leny

Wij stellen ons aan u voor:

Claudy

De eerste kennismaking met oriëntaalse dans was in Turkije. Deze dans fascineerde haar. In 1997 is Claudy in Tilburg lessen gaan volgen en later in Hooge Mierde. Er volgde ook steeds meer workshops. Via Leny kwam zij in contact met Tribaldans en was meteen verkocht.

Danielle / Daniéla Dance

Sinds 1998 is Daniéla in aanraking gekomen met de oriëntaalse dans. Langs verschillende wegen, lessen en workshops heeft Daniéla zich ontwikkeld tot een veelzijdig danseres. Passie, humor, subtiliteit en kracht komen tot uiting in haar dans. Sinds 2005 geeft Daniéla samen les met Margot bij De Wereld is Beweging in Tilburg. Plezier en verdieping staan centraal in de lessen. Van krachtige bewegingen en speelse combinaties naar soepele en vloeiende bewegingen, samen en alleen. Elke les is weer anders en een reis door de dans en de prachtige muziek! Sinds 2 jaar geeft Daniela ook Triballessen waarin vooral het samendansen en leren leiden centraal staat. De passie voor de dans wordt gevoed door de mooie muziek uit alle windstreken, zodoende heeft Daniéla een brede muziekinteresse en draait als DJ op verzoek graag de oosterse sterren van de hemel, van Arabische pop tot klassiek Egyptisch, van gipsy-beats en balkan-klanken tot Tarkan.
Natuurlijk is Daniéla ook te boeken voor workshops en optredens, denk aan verjaardagen, trouwerijen en bedrijfsfeesten.

Hettie

Ik ben ongeveer 15 jaar geleden in aanraking gekomen met oriëntaalse dans. Ik heb een enorme belangstelling voor het Midden Oosten en alles wat daar mee te maken heeft. In die tijd volgde ik arabische les en mijn vriendin Leny was inmiddels begonnen met een cursus in Eindhoven waarin zij ook werd opgeleid tot buikdanslerares. Zij had iemand nodig om deze kunsten op uit te proberen en zo ben ik begonnen met oriëntaalse dans en nooit meer gestopt. Veel lessen, workshops en uiteindelijk zelf les gaan geven. Een aantal jaar geleden ontdekten we de Tribaldans en van daaruit is deze groep ontstaan. Vanuit het lesgeven is ook de Yogadans ontstaan. Mijn ongeduld met warming up en cooling down is opgelost door deze combinatie te maken. Mascha (yogadocente) neemt dit voor haar rekening en ik kan me bezighouden met het aanleren van oriëntaalse danstechniek.

Leny / Aradia

Leny heeft een buikdansachtergrond die begint rond 1995. Ze volgde buikdanslessen, gaf buikdanslessen en trad soms op. Nu richt ze zich, na 10 jaar les gegeven te hebben in Hooge Mierde, vooral op de tribaldans en geniet ze van het optreden met Arwa Gabila.

Mo’Nique

informatie volgt

Contact opnemen met Arwa Gabila? Klik hier.